Herinrichting Kleine Wielen fase 3

In opdracht van de gemeente Leeuwarden voert Jelle Bijlsma BV de herinrichting van het recreatiegebied de Kleine Wielen uit.

De werkzaamheden vinden plaats in een deel van het recreatiegebied de Kleine Wielen, ten Oosten van Leeuwarden. Dit gebied wordt door veel recreanten gebruikt om te wandelen, sporten, zwemmen etc. Het doel van deze herinrichting is het verbeteren van de waterkwaliteit en het opknappen en aantrekkelijker maken van het totale gebied.

De werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit het uitbaggeren van de zwemplas, het graven van nieuwe waterpartijen, het vervangen en plaatsen van nieuwe damwand en beschoeiing, het maken van vissteigers en het opknappen van de (fiets)paden en bruggen.

In het Kleine Wielen gebied heeft Jelle Bijlsma BV ook een amfibieën paradijs gerealiseerd. Hier graven we waterpartijen met verschillende dieptes en leggen we steigers, vlonders en graspaden aan. Ook zijn we begonnen met het laatste deel grondwerk voor de uitbreiding van de Kleine Wielen. Dit is de verbinding van de Kleine Wielen met het Bos van Ypey en Vijversburg.

Kijk voor meer informatie over dit project en over het recratiegebied op: www.kleinewielen.nl

terug naar projecten